menu

Kopen met een vennootschap in Spanje: praktische stappen

Stap 1: Beëdigde vertaling van de statuten
Allereerst zal een beëdigde vertaling van de statuten nodig zijn. Vervolgens dient de vertaalde akte gelegaliseerd te worden.

De bevoegdheden van de zaakvoerder of bestuurder dient u duidelijk te vermelden. Daarom is het aan te raden om eveneens een uittreksel van het Belgisch Staatsblad te laten vertalen.

Let op: vermeld in de statuten dat uw vennootschap vastgoedactiviteiten uitoefent.

Stap 2: Registratie van uw vennootschap in Spanje
U kunt uw vennootschap registreren bij het Spaanse Handelsregister en de Belastingdienst met de vertaalde statuten en een afschrift van het KBO. U ontvangt dan het ondernemingsnummer of de CIF-nummer.

Daarnaast zal de vennootschap ook een Spaanse bankrekening nodig hebben. Enkel de zaakvoerder of bestuurder kan deze rekening openen.

Stap 3: Ondertekening van de notariële koopakte
Als de bovenstaande formaliteiten in orde werden gebracht, kunt u als wettelijke vertegenwoordiger van de vennootschap de notariële koopakte ondertekenen.

U heeft persoonlijk echter ook een NIE-nummer nodig. Dit is een fiscaal identificatienummer voor niet-residenten in Spanje.

Stap 4: Na de koop
Na de koop zal de vennootschap over een Spaanse vestiging beschikken. Dit betekent dat er jaarlijks een belastingaangifte moet worden opgemaakt. De belastingen voor niet-resident vennootschappen zijn dezelfde als voor particulieren, maar er is een bijkomende belasting van 0,5% op de fiscale waarde van het onroerend goed.
Welkom in onze vestiging in Spanje!

Welkom in onze vestiging in Spanje!

Ons nieuwe kantoor in Orihuela Costa is helemaal klaar om jou te ontvangen.
Klik om verder te gaan
Spaanse hypotheek: voordeliger voor de consument

Spaanse hypotheek: voordeliger voor de consument

Met de nieuwe hypotheekwet zal het voor de consument voordeliger worden om een Spaanse hypotheek af te sluiten. Zo zullen er een aantal kosten wegvallen en zal het gemakkelijker worden om een Spaanse hypotheek te wijzigen. De inwerkingtreding van de nieuwe wet is voorzien in maart 2019. Daarom zal dit artikel alvast de voornaamste punten van de nieuwe wet omschrijven.
Klik om verder te gaan
Kopen met een vennootschap in Spanje: praktische stappen

Kopen met een vennootschap in Spanje: praktische stappen

Wanneer u met uw Belgische vennootschap Spaans vastgoed wenst te kopen, zal uw vennootschap in Spanje actief worden. Dit betekent dat de vennootschap in Spanje geregistreerd moet worden in het handelsregister en bekend moet zijn bij de Spaanse fiscus. Dit artikel bespreekt de stappen die u dient te ondernemen vooraleer uw vennootschap onroerend goed kan kopen in Spanje.
Klik om verder te gaan