5 redenen om een vakantiewoning aan te kopen aan de Costa Blanca

14/04/2022
5 redenen om een vakantiewoning aan te kopen aan de Costa Blanca

Het is geen geheim dat de Costa Blanca één van de populairste vakantiebestemming in Spanje is. Wij geven u vijf redenen waarom een vakantiewoning aan de Costa Blanca het interessantste is. 

Dé ideale wandelplek

De variatie aan landschappen maakt de Costa Blanca de ideale trekpleister voor wandelaars. Zo kenmerkt de Costa Blanca zich door verschillende prachtige zoutvlaktes, uitgestrekte stranden, steile kliffen en adembenemende bergen. De variatie aan wandelgebieden is groot, zo zijn er ook vier prachtige natuurparken terug te vinden: El Montgó, El Marjal Oliva-Pego, de Peñon de Ifach en de Lagunas de la Mata en Torrevieja. 

Mediterraan klimaat met prachtig landschap

Een klassieke reden is natuurlijk het klimaat. De Costa Blanca heeft een top klimaat met een gemiddelde temperatuur van 18 graden. De oorzaak hiervan is het mediterraan klimaat in de Costa Blanca. De streek kenmerkt zich met milde en droge winters en aangename warme en droge zomers. De Middellandse Zee heeft daardoor een verwarmend effect op de streek. Dit effect wordt versterkt door de bergen en heuvels achter de Costa Blanca. 

Boordevol activiteiten

Bent u een echte surfer of houdt u toch meer van golfen? De Costa Blanca biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten aan. Een rustige wandelaar of een ambitieuze golfer, iedereen vindt zijn ding. De Costa Blanca heeft niet alleen een verscheidenheid aan sportactiviteiten, maar ook veel familieactiviteiten en groepsactiviteiten. 

Veel eetgelegenheden en winkelmogelijkheden

Binnen de Costa Blanca heerst er een grote variëteit aan eetgelegenheden. Zo kan u meegenieten van niet alleen de Spaanse keuken, maar ook andere keukens. 

Grote bereikbaarheid

U bent slechts één uurtje verwijdert van verschillende luchthavens. U kan vliegen op verschillende luchthavens. De populairste luchthavens binnen de Costa Blanca zijn gelegen in Valencia, Alicante en Murcia. 

Estoy de acuerdo

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Para obtener más información U bent hier.