Brede waaier aan kwaliteitsscholen aan de Costa Blanca

26/04/2022
Brede waaier aan kwaliteitsscholen aan de Costa Blanca

Ruim aanbod aan kwaliteitsscholen aan de Costa Blanca

Bij de aanschaf van een nieuwe woning komt meer bij kijken dan alleen de aankoop. Misschien wilt u graag naar Spanje verhuizen en heeft u kinderen? Dan is het belangrijk dat u weet bij welke scholen u terecht kan. Aan de Costa Blanca, waar ons kantoor gevestigd is, vindt u een brede waaier aan kwaliteitsscholen. 

Drie soorten scholen

In Spanje heeft u drie soorten scholen: Colegios públicos, Colegios concertados en Colegios privados. Colegios públicos zijn openbare scholen en worden volledig gefinancierd door de overheid. Colegios concertados zijn openbare en deels particuliere scholen die grotendeels gefinancierd worden door de overheid. Colegios privados zijn uitsluitend particuliere scholen. 

Veel scholen aan de Costa Blanca 

Aan de Costa Blanca vindt u een ruim aanbod aan scholen. Hieronder vindt u een lijst met verschillende scholen aan de Costa Blanca. 

Internationale scholen

Veel internationale scholen volgen het Britse curriculum. Dit houdt in dat de leerplannen zeer gestructureerd zijn en dat het de behoeften van alle leerlingen tegemoet komt. Het biedt ondersteuning aan degene die het moeilijk hebben en daagt de toppers uit. Hieronder vindt u twee scholen met internationaal karakter. Er zijn maar liefst 14 internationale scholen te vinden aan de Costa Blanca. 

King’s college

Deze privéschool is gelegen in Alicante en geeft kinderen tussen 3 en 18 jaar de kans om zich volledig te ontplooien. De school volgt het Engels nationaal curriculum en het Spaans curriculum. 

El Limonar

El Limonar is gevestigd in Villamartin en Murcia. De school volgt het nationaal curriculum voor Engeland en Wales én biedt ook Amerikaanse en Spaanse universitaire voorbereiding. Ook deze school geeft les aan kinderen tussen 3 en 18 jaar oud. 

Privéscholen

Naast internationale scholen en openbare Spaanse scholen zijn er ook verschillende privéscholen binnen de Costa Blanca. Deze bieden tweetalig onderwijs van hoge kwaliteit. 

Openbare scholen

Openbare scholen zijn te vinden op vele plekken aan de Costa Blanca. Leuk om te weten is dat openbare scholen ook gratis zijn voor inwoners.

Universiteiten 

In de buurt van de Costa Blanca en Costa Calida vindt u verschillende hoogaangeschreven universiteiten terug. Zo vindt u in Murcia twee grote universiteiten, alsook één grote in Alicante. Sommige universiteiten zijn verspreid over verschillende campussen in verschillende steden. 

 

Aan de Costa Blanca vindt u dus een ruim aanbod aan kwaliteitsscholen voor uw kind. Zo kunt u uw kind een goede optimale ontwikkeling bieden binnen een prachtig land. 

Estoy de acuerdo

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Para obtener más información U bent hier.