Spanje als wintersportbestemming

03/12/2020
Spanje als wintersportbestemming

Bij de aankoop van investeringsvastgoed, waar u ook zelf gebruik van wil maken, kijkt u uiteraard ook naar uw eigen vakantiewensen. Vaak is het dan moeilijk om een keuze te maken tussen een bestemming waar u in de zomer van kan genieten alsook in de winter. Wij hebben daar dé perfecte oplossing voor!

Wist je dat Spanje 35 skigebieden telt?

Een aantal van deze skigebieden liggen zelfs niet zo veraf van onze tweede verblijven. Vertrekt u dus ‘s ochtends vroeg vanuit uw Ceder-woning, dan staat u in de voormiddag al op de latten!

Het skigebied Sierra Nevada, op ca. 3,5 uren rijden van Orihuela, omvat maar liefst 106 kilometer piste en beschikt over 17 liften. Met maar liefst een hoogte van 2 100 tot 3 282 m is er tussen december en maart sneeuwzekerheid. Dat maakt dat het dé geliefkoosde skiregio is van Spanjaarden uit o.a. Madrid, Granada en Alicante. Doordat dit gebied zo hoog gelegen is, kan u er vaak al vanaf midden november tot soms eind april – begin mei nog skiën. 

Gelegen in Andalusië, kan u ’s avonds trouwens gezellig in Granada in een restaurant nagenieten van uw dag. Maakt u er een weekenduitstapje van? Dan is – mits reservatie – een bezoekje aan het wereldberoemde Alhambra in Granada een échte aanrader.

Behalve de Sierra Nevada zijn er nog 2 lager gelegen kleinere skigebieden:

  •      Het skigebied Javalambre in de provincie Teruel in Aragón met 15 km piste en 7 liften ligt op een hoogte van 1 650 tot 2 000 m.
  •      Het skigebied Valdelinares in de provincie Teruel met 17 km piste en 9 liften ligt op een hoogte van 1 737 tot 1 979 m.

Bij beide zijn er verschillende parkeermogelijkheiden, restaurants en cafés. De skipistes zijn er betaalbaar en het is er nooit overvol. Ook als gezin met kinderen is het gebied ideaal voor een dagje sleeën en sneeuwpret. Gezien deze 2 gebieden lager liggen, is er niet altijd sneeuwzekerheid, ook al worden er sneeuwkanonnen ingezet. Best dus vooraf even checken voordat u de latten in de wagen zwiert!

Doordat het skiseizoen in Spanje van november-december tot ongeveer maart-april loopt, kan u in de kerstvakantie, krokusvakantie en vaak nog in de paasvakantie genieten van het wintersportaanbod. Op het vlak van après-ski houden de Spanjaarden zich vast aan hun traditie van tapas met een drankje. Althans gaat het er minder uitbundig aan toe dan in andere wintersportgebieden, maar sfeervol en gezellig is het er zeker en vast. 

Na uw dag of weekend in de sneeuw kan u aan de kust dan weer genieten van heerlijke temperaturen die in december gemiddeld bij 16 graden liggen en naar april toe oplopen tot 21 graden. (Dit zijn gemiddelden: de reële temperatuur ligt er dus vaak hoger)

Zo kan u u dus in één vakantie zowel uitleven op de skipiste, een unieke citytrip maken, alsook genieten aan het strand of in het zwembad aan uw huis of appartement. Zo heeft u maar liefst drie verschillende vakantiebelevingen in één reis. Perfect om helemaal te herbronnen!

Lijkt je dat wel wat en wil je meer weten? 

Contacteer ons en we informeren u graag over ons ruim aanbod nieuwe vastgoedprojecten!

Estoy de acuerdo

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Para obtener más información U bent hier.