Spanje als wintersportbestemming

03/12/2020
Spanje als wintersportbestemming

Bij de aankoop van investeringsvastgoed, waar je ook zelf gebruik van wil maken, kijk je uiteraard naar je eigen “vakantiewensen”. Vaak is het dan moeilijk om een keuze te maken tussen een bestemming waar je in de zomer van kan genieten, als je naast je zomervakanties ook graag in de winter geniet van wintersportmogelijkheden. Wij hebben daar dé perfecte oplossing voor!

 

Wist je dat Spanje 35 skigebieden telt?

 

Een aantal van deze skigebieden liggen zelfs niet zo veraf van onze tweede verblijven. Vertrek je dus ‘s ochtends vroeg vanuit je Ceder-woning, dan sta je in de voormiddag al op de latten!

 

Het skigebied Sierra Nevada, op ca. 3,5 uren rijden van Orihuela en de regio waar Ceder vastgoed aanbiedt, omvat maar liefst 106 kilometer piste en je beschikt er over 17 liften. Met een hoogte van 2.100 tot 3.282 m is er tussen december en maart sneeuwzekerheid. Dat maakt dat het – zeker in het weekend – dé geliefkoosde skiregio is van Spanjaarden uit o.a. Madrid, Granada en Alicante. Doordat dit gebied zo hoog gelegen is, kan je er vaak al vanaf midden november tot soms eind april – begin mei nog skiën. En, dat skiën doe je er met zicht op zee. Mijd je liever de drukte, ga dan op een weekdag.

 

Gelegen in Andalusië, kan je ’s avonds trouwens gezellig in Granada (op 3 uurtjes rijden van Orihuela) in een restaurant nagenieten van je dag. Maak je er een weekenduitstapje van, dan is – mits reservatie vooraf – een bezoekje aan het wereldberoemde Alhambra in Granada een échte aanrader, waar je zeker wat tijd voor mag uittrekken!

 

 

Behalve de Sierra Nevada zijn er nog 2 lager gelegen kleinere skigebieden:

  •      Het skigebied Javalambre in de provincie Teruel (Aragón met 15 km piste en 7 liften ligt op een hoogte van 1.650 tot 2.000 m.
  •      Het skigebied Valdelinares in de provincie Teruel met 17 km piste en 9 liften ligt op een hoogte van 1.737 tot 1.979 m.

 

Op net geen 4 uurtjes ben je in Valdelinares. Javalambre ligt zelfs nog iets dichter, op een goede 3,5 uurtjes van Orihuela. Er is ruime parkeermogelijkheid, restaurants en cafés. De skipistes zijn er betaalbaar en het is er nooit overvol. Ook als gezin met kinderen is het gebied ideaal voor een dagje sleeën en sneeuwpret.

 

Gezien deze 2 gebieden lager liggen, is er niet altijd sneeuwzekerheid, ook al worden er sneeuwkanonnen ingezet. Best dus vooraf even checken voordat je de latten in de wagen zwiert!

 

Doordat het skiseizoen in Spanje van november/december tot ongeveer maart/april loopt, kan je in de kerstvakantie, krokusvakantie én vaak ook nog in de paasvakantie genieten van het wintersportaanbod.  

Op het vlak van après-ski houden de Spanjaarden ook op én naast de skipistes vast aan hun traditie van tapas met een drankje en gaat het er minder uitbundig aan toe dan in andere wintersportgebieden, maar sfeervol en gezellig is het er zeker en vast. 

 

Na je dagje of weekend in de sneeuw kan je aan de kust dan weer genieten van heerlijke temperaturen die (gemiddeld) in december bij 16 graden liggen en naar april toe oplopen tot 21 graden. (Dit zijn gemiddelden: de reële temperatuur ligt er dus vaak hoger)

 

Zo kan je je dus in één vakantie zowel uitleven op de skipiste, een unieke citytrip maken, alsook genieten aan het strand of in het zwembad aan je huis of appartement. Zo pak je maar liefst 3 verschillende vakantiebelevingen in één reis. Perfect om helemaal te herbronnen!

 

Lijkt je dat wel wat en wil je meer weten? 

Contacteer ons en we informeren je graag over ons ruim aanbod nieuwe vastgoedprojecten!

Estoy de acuerdo

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Para obtener más información U bent hier.